Κοτόσουπα

Απαραίτητα προϊόντα:

Μπουτάκια κοτόπουλου 4 τεμ
Κρεμμύδι 2 τεμ
Καρότα 2 τεμ
Πατάτες 1 κιλό
Τομάτα 1 τεμ
Μαϊντανός, αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατίζετε καλά το κοτόπουλο. Έβαλα κρύο νερό στη φωτιά να βρασουν τα μπουτάκια. Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά μέχρι το νερό να πάρει μια βράση και εν συνεχεία χαμηλώνετε τη φωτιά και αρχίζετε να ξαφρίζετε με ένα κουτάλι για 30 λεπτά μέχρι να σταματήσει να σχηματίζεται αφρός. Αφού έβρασαν, έβγαλα τα κόκαλα και τα εκοψα σε μεγάλα κομμάτια το κοτόπουλο.

Προχωράτε στη παρασκευή της σούπας.
Σουρώνετε το ζωμό της κατσαρόλας και πετάτε όλα τα στέρεα υλικά. Ρίχνετε εκ νέου τον σουρωμένο ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτετε τα καρότα, μετά τις πατάτες και τέλος τις ντομάτες. Τα λαχανικά ψιλοκομμένα χύμα.
Βάζετε στην κατσαρόλα τις μερίδες του κοτόπουλου, βράζετε για ένα λεπτό, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και αποσύρετε από την φωτιά το σκεύος.
Η σουπίτσα σας είναι έτοιμη! Σερβίρετε με μαϊντανό.

Προηγούμενο άρθροΚριτσίνια Τυριού…τα πιο τραγανά
Επόμενο άρθροΜαμαμαδίσια Μαρμελάδα Φράουλα