Δείτε Επίσης: Λαλάγγια Μανιάτικα | Η πιο απλή συνταγή τηγανίτας

Φρέσκα Λαλαγιά

Συστατικά

* 150 g νερό, χλιαρό
* 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
* 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
* 350 γραμ. Απλό αλεύρι
* 50 g ελαιόλαδο
* 1 αλάτι
* 400 ml λάδι για τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
* μέλι
* σουσάμι
* κανέλα
* τυρί φέτα

Μέθοδος

* Στο μπολ ενός μίξερ προσθέστε το νερό, τη μαγιά και ανακατέψτε με ένα χτυπητήρι.
* Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να αφήσετε το μείγμα στην άκρη για 15-20 λεπτά έως ότου ενεργοποιηθεί η μαγιά.
* Χτυπάμε με το άγκιστρο με μεγάλη ταχύτητα, για 5-7 λεπτά, έως ότου τα συστατικά ομογενοποιηθούν και υπάρχει σταθερή ζύμη.
* Μεταφέρετε σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε περίπου 1 ώρα για να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο.
* Τοποθετήστε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
* Κόψτε 30 g της ζύμης και διαμορφώστε την σε μια λωρίδα, περίπου 40 cm. Τυλίξτε το σε σπειροειδές σχήμα ή όπως θέλετε και προσθέστε το στο τηγάνι.
* Τηγανίζουμε σε παρτίδες για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
* Αφαιρέστε, τοποθετήστε τα σε χαρτοπετσέτα
Πασπαλίζω με αλάτι
* Μπορεί να σερβιριστεί με μέλι, σουσάμι και κανέλα.
* Εναλλακτικά, σερβίρετε με μέλι, φέτα ή ό, τι θέλετε

Δείτε Επίσης: Λαλάγγια Μανιάτικα | Η πιο απλή συνταγή τηγανίτας

ΠΗΓΗ: Eva Pana

Προηγούμενο άρθροΓαύρος στην Λαδόκολλα από τον Παππού
Επόμενο άρθροΕύκολο κέικ σοκολάτας με φουντούκι