Κουλουράκια Βανίλιας

Υλικα

500 g αλεύρι
200 g ζάχαρης άχνη
130 g βουτύρου
3 αυγά
κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού τριμμένο

Εκτέλεση

Αδειάζουμε το αλεύρι μας πάνω στο πάγκο και κάνουμε στην μέση μία μεγάλη λακκούβα
και μέσα ρίχνουμε τα αυγά μας και τα χτυπάμε με το πιρούνι.


Προσθέτουμε την ζάχαρη, το βούτυρο, βανίλια, και το ξυσμα

και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα μαζί μέχρι να μην υπάρχουν κομμάτια βουτύρου και να είναι ένας χυλός.
Σιγά σιγά αρχίσουμε να ενσωματώνουμε το αλεύρι απο τα πλαινα μέχρι το μείγμα να
πάρει συνοχή ζύμης.

Μόλις αρχίσει και στερεοποιείτε αρχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να πάρουμε μια ζύμη
μαλακή και όχι κολλωδης.
Εάν είναι απαραίτητο, ξεκουράστε τη ζύμη 10 – 15 λεπτά πριν σχηματίσετε τα κουλουρια.
Σχηματίσουμε ένα κορμο(καρβελάκι)με την ζύμη.


Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης περίπου 60 γρ το πλαθουμε σε ένα κορδόνι και το κανουμε κουλουράκι.


Μπορούμε να κάνουμε και διαφορα άλλα σχεδια (π.χ πλεξουδες)
Συνεχίζουμε μέχρι να εξαντληθεί η ζύμη.
Τοποθετούμε τα κουλούρια σε απόσταση μέσα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε φούρνο με ανεμιστήρα: 170 ° C για 20 λεπτά.
Ψήσιμο σε στατικό φούρνο: 180 ° C για 20 λεπτά.
Μπορεί να διακοσμηθούν με ζάχαρη άχνη.

Subscribe to youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΤα μυστικά των καλύτερων κουραμπιέδων
Επόμενο άρθροΛουκάνικα & Πιπέριες…το φαγητό του Χειμώνα