Κουλουράκια Βανίλιας

Υλικά

4 αυγά
1 ασπράδι αυγού
λίγο αλάτι
1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
16 γρ.μπέικιν πάουντερ
αλεύρι όσο σηκώσει
1/2 ποτήρι καλαμποκάλευρο
1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα 4 αυγά και το ασπράδι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.
Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι ν’ αφρατέψει το μείγμα μας.
Προσθέτουμε το λάδι ,το κορν φλάουερ, το μπέκιν κοσκινισμένο  το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ καλά.
Αν το μείγμα μας είναι αραιό προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι μέχρι να κάνουμε μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.


Βάζουμε  αλεύρι στο τραπέζι τοποθετούμε την ζύμη μας και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Στη συνέχεια την χωρίζουμε στα δύο.


Παίρνουμε διάφανη μεμβράνη βάζουμε το ένα μέρος της ζύμης καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη ξανά και με τον πλάστη πιέζουμε ώστε να γίνει η ζύμη επίπεδη.


Παίρνουμε τα κου πατ τα πιέζουμε πάνω από την μεμβράνη και βγάζουμε τα σχέδια μας.


Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας.
Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη


και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C.
 Για τον καφέ σας  είναι ο τέλειος συνδυασμός!!!!!

Subscribe to recipep’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΤζατζίκι Τρικολόρε
Επόμενο άρθροΑφράτο καθημερινό κέικ, ποτισμένο με σοκολάτα