Μεθυσμένα με ινδοκάρυδο

 

Αυτά τα Νηστίσιμα Μεθυσμένα με Ινδοκάρυδο μοιάζουν με όνειρο! Η υφή τους, αφράτη και αέρινη, αγγίζει τον ουρανίσκο, ενώ το άρωμα καρύδας πλημμυρίζει τις αισθήσεις. Η γεύση τους, ισορροπημένα γλυκιά και πικάντικη, αφήνει μια ζεστή αίσθηση ικανοποίησης.

Τι μου άρεσε:

  • Η υφή: Αέρινη, αφράτη, και λουσμένη στο σιρόπι, θυμίζει ζουμερό μπουρέκι.
  • Το άρωμα: Έντονο καρύδας, με υποψίες βανίλιας και μπαχαρικών.
  • Η εμφάνιση: Χρυσαφένια και λαχταριστά, με ωραίο σχήμα και υφή.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα, για πιο πλούσια γεύση και υφή.
  • Σερβίρετε τα ζεστά ή κρύα, με μια σέσουλα γιαούρτι ή παγωτό καρύδας.
  • Πασπαλίστε με τριμμένη καρύδα ή κανέλα για extra γεύση και άρωμα.

Συνοψίζοντας:

Αυτά τα Νηστίσιμα Μεθυσμένα με Ινδοκάρυδο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα γευστικό και αρωματικό γλυκό. Η υφή τους, η γεύση τους και το άρωμά τους τα καθιστούν ιδανικά για κάθε περίσταση.

Σίγουρα θα τα ξαναφτιάξω!

Υλικά:

200 ml λευκό κρασί/ή ροζέ/
200 ml λάδι
1 κοφτο κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
περίπου 400 γρ αλεύρι (+ -)

Για το σιρόπι:
300 ml νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη/από το φλιτζάνι των 200 ml/
ξυλάκι κανέλας

Για επικάλλειψη, ροκανίδια καρύδας
Γέμιση: Λουκούμι και καρύδια

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το κρασί, το λάδι και τη μαγιά σε ένα μπολ.
Προσθέστε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε μια ελαστική ζύμη. Αφήστε το να φουσκώσει για μια ώρα.
Φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού βάζοντας μέσα λουκούμι ή καρύδι.
Αραδιάζουμε σε ταψί σε χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς χωρίς αέρα για
30-35 λεπτά. /με αέρα στους 170 βαθμούς/ Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Ανακατεύουμε τα υλικά για το σιρόπι.Μετά τη στιγμή του βρασμού το αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά.
Βουτάμε τα κρύα γλυκά στο ζεστό σιρόπι για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρολάρουμε σε τρίμματα καρύδας.

Καλή Απόλαυση

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ