Κουλουράκια ζάχαρης

Συστατικά

50 γρ βούτυρο
250 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
120 γρ λευκή ζάχαρη συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε ξανά καλά.
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ μαζί στο μείγμα. Ζυμώνουμε καλά να γίνει μια ζύμη.

Φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος λαιμ και τα βουτάμε στο μισό σε νερό και μετά περιχύνουμε με ζάχαρη.
Πιέστε απαλά τη μπάλα ζύμης με την παλάμη για να πλατύνουν ελαφρώς όταν στρώνετε τη ζάχαρη.
Τα τοποθετούμε όλα σε στρωμένο ταψί. (αφήστε κενά καθώς τα μπισκότα θα διογκωθούν κατά το ψήσιμο)

Ψήνετε τα μπισκότα για 20-30 λεπτά.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΤεράστιοι και αφράτοι λουκουμάδες μελιού με ζάχαρη και κανέλα
Επόμενο άρθροΤραβηγμένα Μπουρέκια Τυριού