Κουλουράκια με γλυκάνισο

Είναι γλυκά, μαλακά και υπέροχα με γάλα ή τσάι, μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες αποθηκεύοντάς τα σε σακούλες, αλλά για να τα έχετε πάντα φρεσκοψημένα μπορείτε να τα αποθηκεύσετε και να τα
παγώστε σε καλά συσκευασμένες σακούλες.

Εδώ είναι η συνταγή μου.

Συστατικά για περίπου 20 κουλουράκια

500 g αλεύρι 0 (αλεύρι από σκληρό σιτάρι)
500 g αλεύρι 00 (αλεύρι από μαλακό σιτάρι)
3 αυγά
125 g ζάχαρης
125 g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
5 g φυσικής ξηρής μαγιάς ή ξηρής ζύμης ζυθοποιίας
1 κουταλιά της σούπας γλυκάνισο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250-300 ml νερού
1 χτυπημένο αυγό για βούρτσισμα

Εκτελεση

Διαλύστε τη μαγιά με λίγο νερό, κοσκινίστε τα αλεύρια, προσθέστε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και το λάδι, ανακατέψτε όλα τα συστατικά πολύ καλά. Προσθέστε το νερό αργά, ανάλογα με το αλεύρι σας, η ποσότητα μπορεί να ποικίλει, γι ‘αυτό προτείνω να προσθέσετε αργά τα τελευταία 50 ml, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και σταθερή και όχι σκληρή, πρέπει να είναι ομοιογενής και ελαστική. Προσθέστε τους σπόρους γλυκάνισου και
ενσωματώστε τους καλά στη ζύμη. Αφήστε το να ξεκουραστεί σε ένα μεγάλο μπολ καλυμμένο με πλαστικό περιτύλιγμα για μερικές ώρες στη ζέστη και πάντα περιμένετε να διπλασιαστεί.

Μόλις φουσκώσει αναποδογυρίστε στο πάγκο σας και αρχίστε να σχηματίζετε κουλουράκια μεγέθους και πάχους της επιλογής σας. Φτιάξτε τα με μια ωραία μεγάλη τρύπα στην μέση εάν δεν θέλετε να κλείσει ξανά η τρύπα κατά τη διάρκεια τoυ δεύτερου φουσκώματος. Τοποθετήστε τα στο ράφι καλυμμένο με ένα πανί και αφήστε τα να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν.

Αφού φουσκώσουν, τοποθετήστε τα σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος και βουρτσίστε τα με αυγό.
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για περίπου μισή ώρα, έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα. Τοποθετήστε τα για να κρυώσουν σε μια σχάρα.
Διατηρούνται για μέρες, οπότε φυλάξτε τα σε μια σακούλα σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Θα είναι εξαιρετικό σαν σνακ και θαυμάσια με γάλα ή τσάι, σας διαβεβαιώνω.

Απολαύστε τα και να θυμάστε πάντα να μαγειρεύετε με αγάπη.

Προηγούμενο άρθροΜε λίγα συστατικά και σε 10 λεπτά το πιο απίστευτο δείπνο ή πρωινό
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με λικέρ και λεμόνι της γιαγιάς Παγώνας