Κουλουράκια με τυρί κρέμα

Όταν βαριέμαι τα γλυκα κουλουράκια, φτιάχνω πάντα τα αγαπημένα «Κουλουράκια με τυρί κρέμα», αλλά κάθε τόσο μου έρχεται να φάω κάτι διαφορετικό. Έχουν υπέροχη γεύση, και είναι εύκολο να προετοιμαστούν, και φαίνονται επίσης όμορφα.
Επειδή είναι μικρα, τρωγονται πολύ γρήγορα. Δοκιμάστε το κι εσείς!

Υλικά:

300 γρ τυρί κρέμα (εγώ χρησιμοποιώ Philadelphia)
250 γρ βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (χωρίς άκρη)
600-700 γρ αλεύρι
σουσάμι για πασπάλισμα
2 κρόκοι αυγών για άλειμμα

Εκτέλεση:

Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό ή λιωμένο.
Ανακατεύουμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα σε ένα βαθύ μπολ με το μίξερ.
Προσθέτουμε το αλάτι και μέρος από το αλεύρι. Όταν γίνει πολύ πηχτό για να ανακατευτεί με το μίξερ, μεταφέρετε τη ζύμηστον πάγκο, προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνετε  με το χέρι.

Αρχικά βάζουμε 600 γρ αλεύρι και αφήνουμε 100 γρ για επιπλέον ανακάτεμα.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοιγουμε κάθε μέρος σε φύλλο πάχους 0,5 εκ.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος.
Αν υπάρχουν καλούπια τα χρησιμοποιούμε για να τα φτιάξουμε αν δεν υπάρχουν καλούπια με ένα ποτήρι κόβουμε.

Τα αραδιάζουμε στο ταψί (δεν φουσκώνουν πολύ, για να τα τακτοποιήσουμε πιο κοντά το ένα στο άλλο).
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

ΠΗΓΗВкуснотийките на Ани
Προηγούμενο άρθροΜαγική σάλτσα σκόρδου…την δοκίμασα σ ένα ταξίδι στο Λίβανο
Επόμενο άρθροΜουστοκούλουρα με πετιμέζι