Σήμερα σας προσφέρω μια συνταγή για μικρά μπισκότα βουτύρου ιδανικά για τσάι ή καφέ!

Μπισκότα βουτύρου ιδανικά για τσάι ή καφέ!

Συστατικά για τη συνταγή (για περίπου 20 μπισκότα):

150 γραμμάρια αλεύρι
90g ημι-αλατισμένο βούτυρο
60 γραμμάρια ζάχαρης
1 κρόκος αυγού
1 φασόλι βανίλιας
2 κρόκους αυγών για επιχρύσωση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το βούτυρο , την ζάχαρη, το ξυσμα από το φασόλι βανίλιας και χτυπάμε με το μίξερ χειρός να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατευουμε με την μαρίζ να παρει μια υφή ζύμης και ζυμώνουμε με το χερι 5-8 λεπτα για να φτιάξουμε μια ζύμη μπισκότου λεία και χωρις να κολλάει.

Την τυλίγουμε με μία μεμβρανη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 30 λέπτα.
Την βράζουμε ανάμεσα σε δυο χαρτιά ψησίματος και με ένα πλαστη χοντρο την ανοίγουμε στο μέγεθος ενός ταψιού 30 εκ περίπου
Κόβουμε τα μπισκότα με μια κουπ ότι σχέδιο έχετε 5.5 εκ περίπου
Τα βαζουμε σε 1-2 ταψιά τα αλείφουμε με αυγό κάνουμε κάποιο σχέδιο με το πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς 10-12 λεπτά

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΜαλακό κέικ μήλου, αρωματισμένο με φουντούκι και βανίλια
Επόμενο άρθροKέικ με Καστανή Ζάχαρη