Κουλουράκια Μπριος με Ζάχαρη

Το παιδικό μου σνακ ήταν θλιβερό αν κάθε πρωί δεν το έβρισκα στον φούρνο κοντά στο σπίτι πριν πάω σχολείο

Συστατικά:

1 αυγό
225 ml ζεστό πλήρες γάλα
80 γρ ζάχαρη
500 γρ αλεύρι 00
7 gr ξηρη μαγιά μπύρας
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φιαλίδιο βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Παρασκευή:

Ρίχνουμε στο μίξερ το ελαφρά χτυπημένο αυγό, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας το φύλλο.
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι με τη μαγιά και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να το απορροφήσει όλη η ζύμη, προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι
να γίνει το μείγμα. Λαμπερό και ελαστικό, απαλό και μη κολλώδες.

Αδειάζετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και τη ζυμώνετε για λίγο με το χέρι μέχρι να μην κολλάει πια στα χέρια σας.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο δοχείο και σκεπάζετε με ένα πανί και αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1 εκ. ή λίγο παραπάνω και μήκος 20 εκ και τα στριβουμε να κανουμε την κοτσιδα. Στρώνουμε το χαρτί ψησίματος στα ταψιά και βάζουμε τα μπριός σε καλή απόσταση το ένα από το άλλο, 

και τα αφήνουμε σκεπασμένα με ένα πανί, για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να μην πέσει ο όγκος αλλα να διπλασιαστεί πρακτικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 8/10 λεπτά


Για επικάλυψη:
Βρέχουμε την επιφάνεια με γάλα και πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη

Καλή Απόλαυση σε όσες τα φτιάξουν

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια με μέλι
Επόμενο άρθροΠανεύκολο γεμιστό κεικ με κρέμα βανίλιας…διάσημο κέικ στην Ισπανία!