Κουλουράκια πορτοκαλιού γεμιστά

Υλικά

Ζύμη:
400 γραμμάρια αλεύρι
0,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
120 ml ελαιόλαδο
140 ml χυμό πορτοκαλιού
80 ml κονιάκ (μπορεί να αντικατασταθεί με χυμό)
0,5 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι

Γέμιση:
200 ml αλεσμένων ξηρών καρπών
100 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
50 γραμμάρια μέλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
0,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας άμυλο

Εκτέλεση

Το αλεύρι το ανακατευουμε με μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Ανακατεύουμε αλεσμένους ξηρούς καρπούς + μαρμελάδα, μέλι (το αντικατέστησα με μαρμελάδα), όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτά φύλλα, την κόβουμε σε κύκλο με διάμετρο 8-10 εκ., βάζουμε τη γέμιση, την κλεινουμε σαν σκαλτσουνια ή βάζουμε τη γέμιση στην άκρη, την τσιμπάμε, τη τυλίγουμε, τσιμπάμε τις άκρες , και το πλάθετε σε μισοφέγγαρο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Πήρα 22 κομμάτια από το μισό του κανόνα.

Έτοιμα πασπαλιζουμε με σάχαρη σκόνη.

Η Συνταγή είναι της Тетяна Мельничук

Προηγούμενο άρθροΤυρί αμυγδάλου
Επόμενο άρθροΤσιζκέικ κολοκύθας….θα σας καταπλήξει πόσο ωραίο είναι