Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Υλικά

– 1 πορτοκάλι
– 1 ποτήρι κρασιού με βούτυρο ή μαργαρίνη (125ml)
– 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
– 1 φακελ μπέικιν πάουντερ
– 1,5 – 2 φλιτζάνια αλεύρι (μέχρι να δέσει η ζύμη)

Προετοιμασία πορτοκαλιού μπισκότου:

Τρίψτε το ξύσμα του πορτοκαλιού. Καθαρίστε με το μαχαίρι το λευκό μέρος του πορτοκαλιού και ρίξτε το καθαρό πορτοκάλι στο μπλεντερ
Βάλτε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το πορτοκάλι(από το μπλεντερ) και το μπεικιν σε ένα βαθύ μπολ και ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια, προσθέστε σιγά σιγά αλεύρι για να πάρετε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια σας.
Παίρνουμε με τα χέρια μας λίγη ζύμη όσο περίπου ένα καρύδι και πλάθουμε πλεξούδες μικρές ή ότι σχήμα μας αρέσει.

Τα αραδιαζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Περίπου 13 με 15 λεπτά.
Η μυρωδιά που εξαπλώνεται στην κουζίνα ενώ μαγειρεύετε θα σας κάνει να ζαλιστείτε,
Μια συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε αμέσως.
Μπορείτε εύκολα να το διατηρήσετε σε αεροστεγές δοχείο για περισσότερες από 10 ημέρες και να το καταναλώσετε.
Μην χάσετε αυτήν τη συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε δίπλα στο τσάι ή τον καφέ.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΠαξιμάδια Λαδιού…από το Ακράσι Λέσβου
Επόμενο άρθροΤυροκροκέτες τραγανές….σε 10′ λεπτά