Δείτε Επίσης: Τα Τσουρεκάκια | Γεμιστές Κρέπες με κιμά στο φούρνο

Τσουρεκάκια Γεμιστά με κιμά

Συστατικά

για τη ζύμη:
200 ml χλιαρό γάλα
200 ml χλιαρού νερού
100 ml λαδιού
1 κύβος φρέσκιας μαγιάς
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 g μαλακό βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας μαχλέπι
περίπου 800 g αλεύρι

για την Γέμιση:
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
500 γραμμάρια κιμά
Αλάτι πιπέρι

Για την επάλειψη:
1 κρόκος αυγού
Για να πασπαλίζουμε:
Σπόροι παπαρούνας και σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαγιά την ζάχαρη, γάλα, νερό και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε στο μπολ το λάδι, μαχλέπι,το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε το χέρι μέχρι να έχουμε μία κολλώδη ζύμη όπου και προσθέτουμε τότε και το βουτυρο και ζυμώνουμε να ομογενοποιηθεί και να είναι μία μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε το κιμά και τον αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να γίνει καφέ και τον αφήνουμε στην άκρη.

Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί και γίνει μαστιχωτή την βγάζουμε στον πάγκο μας την διπλώνουμε 2-3 φορές και κόβουμε σε μπάλες ρακέτας τις ανοίγουμε σε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα απλώνουμε την γέμιση κλείνουμε ενώνοντας τις δύο μακριές πλευρές και σφραγίζοντας τις άκρες και δίνοντας το σχήμα του πετάλου.

Τοποθετούμε το ψωμάκι με τη ραφή προς τα κάτω σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με με σουσάμι και σπόρους παπαρούνας.


Αφήνουμε τα ψωμάκια φουσκώσουν για 10 λεπτά έως μισή ώρα και ψήνουμε για έως και 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε Επίσης: Τα Τσουρεκάκια | Γεμιστές Κρέπες με κιμά στο φούρνο

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΣτριφτό Τυρόψωμο…δεν είναι δύσκολο
Επόμενο άρθροΣπιτική σοκολατόπιτα με ποιότητα ζαχαροπλαστείου