Κουλουράκια σκαντζόχοιροι

Υλικά

300 γρ (2,4 φλιτζάνια) Αλεύρι 00
1 αυγό
80 γραμμάρια (0,4 φλιτζάνι) ζάχαρη
100 γραμμάρια (0,4 φλιτζάνι) μαλακό βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας (10g) ξερή μαγιά
Ψήνουμε στους 175°C για 18/20 λεπτά.

Να διακοσμήσω:
100 g (1 φλιτζάνι) Σοκολάτα
30 γρ (0,2 φλιτζάνι) καβουρδισμένα και αλεσμένα φουντούκια

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά, προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο στο μείγμα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μετά προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά. Ζυμώνουμε τη ζύμη, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Αν θέλετε μεγάλους σκαντζόχοιρους, χωρίστε 55 γρ ζύμη και αν θέλετε μικρούς σκαντζόχοιρους χωρίστε 30 γρ ζύμη.

Κάντε μια μπάλα και, στη συνέχεια, επιμηκύνετε το πάνω μέρος της μπάλας σε σχήμα σκαντζόχοιρου.
Λιώνουμε τη σοκολάτα και βουτάμε το σφαιρικό μέρος των μπισκότων στη σοκολάτα και μετά πασπαλίζουμε με αλεσμένα
φουντούκια. Φτιάξτε μύτη και μάτια με τη βοήθεια της σοκολάτας.
Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτά τα μπισκότα σκαντζόχοιρου.

Συνταγή και βίντεο

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή Μακαρονόπιτα
Επόμενο άρθροΤυροκουλουράκια Κιφλί