Κουνέλι αλά cacciatora

Συστατικά

700 γρ κουνέλι
300 γρ. Ντοματίνια ή αποφλοιωμένες ντομάτες
Αλεύρι
Κάπαρη 1 κουταλιά της σούπας
Πράσινες ελιές
Αλατοπίπερο
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Κρεμμύδι
Σέλινο
Μισό ποτήρι ξύδι και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 ποτήρι ζεστό νερό

Εκτέλεση

1. Αγόρασα το κουνέλι που έχει ήδη κοπεί σε κομμάτια, οπότε έπρεπε απλώς να το ξεπλύνω και να το στεγνώσω.
Στη συνέχεια το πέρασα σε αλεύρι,

το σοτάρωσα σε ένα τηγάνι με πολύ παρθένο ελαιόλαδο

και το έβαλα για να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά, ώστε να μπορεί επίσης να μαγειρευτεί μέσα και έξω. Σε ένα ποτήρι ανάμιξα το μέλι και το ξύδι και το έχυσα πάνω στο κουνέλι. Το κράτησα λίγο περισσότερο στη φωτιά για να ανακατέψω καλά τις γεύσεις.
2. Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρισα το σέλινο και το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, πρόσθεσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις ελιές και τις κάπαρες, καρυκεύσα με αλάτι και πιπέρι.
Το κράτησα στη φωτιά για άλλα 10 λεπτά και μετά πρόσθεσα λίγο ζεστό νερό, και όταν έβραζε πρόσθεσα το κουνέλι με όλη τη γλυκιά και ξινή σάλτσα του

και μαγειρεύψα για άλλα 30 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠροφιτερόλ με Κρέμα και Επικάλυψη Σοκολάτας
Επόμενο άρθροCheesecake με ρικότα, τσιπ σοκολάτας και μαρμελάδα βύσσινου