ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουνουπίδι κομμένο σε florets
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
1 ξυλάκι κανέλας
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
1 κουτί(κονσέρβα) ντομάτες, πουρέ
¼ φλιτζάνι νερό
Φέτα για το σερβίρισμα, προαιρετικό

ΟΔΗΓΙΕΣ
Ένα χορτοφαγικό πιάτο που είναι αρκετά πλούσιο για να σερβιριστεί ως κύριο πιάτο με φρυγανισμένο ψωμί και σαλάτα ή ως συνοδευτικό μαζί με το κρέας ή τα ψάρια

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε τα florets του κουνουπιδιού και τα μαγειρεύετε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Δεν χρειάζεται να γίνουν καφέ από όλες τις πλευρές.

Αφαιρέστε το κουνουπίδι και αφήστε το στο πιάτο.

Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια στο λάδι για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε περίπου 30 δευτερόλεπτα προσέχοντας να μην τα κάψετε.

Προσθέστε τις ντομάτες, το κουνουπίδι, το ξυλάκι κανέλας και όλα τα υπόλοιπα καρυκεύματα. Αφήστε το να βράσουν, και μετά καλύψτε το δοχείο και μειώστε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή. Μαγειρέψτε μέχρι το κουνουπίδι να είναι τρυφερό. Περίπου 25 λεπτά.

Αφαιρέστε το καπάκι και αυξήστε τη φωτιά αν χρειαστεί και μαγειρέψτε 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Γευτείτε και προσαρμόστε το αλάτι, εάν χρειαστεί.

Σερβίρετε με φέτα. Απολαύστε το!

Προηγούμενο άρθροΚαριόκα στο ταψί, αφράτη και εύκολη
Επόμενο άρθροΖυμαρικά με κοτόπουλο και παρμεζάνα