Μπουρεκάκια τραγανά με σπανάκι

Υλικά:

Φυλλα κρούστας 3 τμχ
σπανάκι 500 γρ
κρεμμύδι 1 μέτριο
αυγά 2 τεμ.
γιαούρτι 1 κουτ.
λάδι 1/2 κουτ.
αλάτι
πάπρικα
πιπέρι

Για επάλλειψη:
κρόκος 1 τεμ.
νερό 1 κ.γ.
σουσάμι και παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση:

Το σπανάκι πλένεται και καθαρίζεται από τα κοτσάνια.
Κόβουμε και τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Σε αυτό προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μπαχαρικά αλάτι, πιπέρι, πάπρικα.
Ζυμώνουμε και ανακατεύουμε με το χέρι, αφαιρώντας το νερό που έχει βγει.
Χτυπάμε τα αυγά σε ξεχωριστό μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι και μέρος αυτού του μείγματος απλώνεται στο πρώτο φύλλο.
Χρησιμοποιείται βούρτσα σιλικόνης.
Αφού αλείψουμε, το φύλλο διπλώνεται στη μέση.
Απλώνουμε ξανά το μείγμα και απλώνουμε το σπανάκι στον πάτο του φύλλου.
Τυλίγεται σε ρολό και κόβεται σε ίσα κομμάτια, τα οποία τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.


Αλείφουμε τα μπουρεκάκια με χτυπημένο κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 20 λεπτά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΡεβιθάτο Γλύκισμα. (Νηστίσιμη Παλιά παραδοσιακή συνταγή Θεσσαλίας)
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες με τυρί στο φούρνο.