Κουραμπιέδες με ούζο

Συστατικά

250 γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
100 γρ αμύγδαλα ψημένα σε φέτες
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά της σούπας ούζο
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη για αχνισμα

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180c
Βάλτε τα αμύγδαλα στο φούρνο για 7-8 λεπτά προσέχοντας να μην καούν.
Χρησιμοποιήστε ηλεκτρικό μίξερ, ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη για 5 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα και να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, τη βανίλια, το ούζο, το ροδόνερο και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα ψημένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε

Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε
με τα χέρια μας, στρώνουμε ταψιά με λαμαρίνες και πλάθουμε. τους κουραμπιέδες, τυλίγουμε 1 κουταλιά της σούπας από τη ζύμη σε μπάλα,
τοποθετούμε σε ταψί και σπρώχνουμε με το δάχτυλό μας στο κέντρο να σχηματιστεί λίγο λακκάκι, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη, ψήνουμε
στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, αφήνουμε να κρυωσουν. Σ ένα μπολ προσθέτουμε ζάχαρη άχνη και βουτάμε τους κουραμπιέδες.

Δείτε περισσότερες συνταγές για κουραμπιέδες εδώ

ΠΗΓΗ: Lia Duchess Windsor

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι με μελιτζάνες