Μοσχαράκι με μελιτζάνες

Τι θα χρειαστούμε…

1 κιλό μοσχαράκι ποντίκι
5 μελιτζάνες
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 σκελίδα σκόρδο
3 ντομάτες
2 ποτήρια νερό περίπου
1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι Πιπέρι Ρίγανη

Εκτέλεση

Σωτάρω το κρέας με ένα κρεμμύδι και 2-3 σκ. σκόρδο, σβήνω με κόκκινο κρασί, προσθέτω τριμένες φρέσκιες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, νερό.
Βράζω στη χύτρα τόσο που να μείνει με λίγο ζουμάκι.
Αφαιρούμε ένα μέρος από τη φλούδα της μελιτζάνας σταυρωτά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 1,5 εκατοστού περίπου.
Βάζουμε περίπου ένα δάχτυλο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια θερμοκρασία

Όχι να τηγανιστούν, αλλά να θωρακιστούν, να πάρουν λίγο χρώμα.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.
Ανοίγω τη χύτρα και προσθέτω τις μελιτζανες και βράζω για 20 λεπτά όλο μαζί, ρίχνοντας και μαϊδανό.

Καλή Απόλαυση

Anastasia Dimou

Προηγούμενο άρθροΚουραμπιέδες….γιατί όσοι τους φτιάξαν δεν τους αλλάξαν
Επόμενο άρθροΚεκάκια Σοκολάτας (Μαφινς)….θα τα λατρέψετε