Κους Κους με λαχανικά (κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές)

Υλικά

Ποσότητα για 4 άτομα

280 g κουσκούς + 320 g βραστό νερό + 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια
1 μέτρια μελιτζάνα
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
10 ντοματίνια (δεν είχα εγω)
φρέσκος βασιλικός
αλάτι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαύρες ελιές (προαιρετικά)

Πώς να φτιάξετε κους κους με λαχανικά

Πρώτα από όλα ζυγίζουμε το κουσκούς, το βάζουμε σε ένα μπολ.
Βράζουμε το νερό με μια πρέζα αλάτι. Όταν πάρει βράση το ρίχνουμε στο κουσκούς. Γυρίστε με ένα κουτάλι. Προσθέστε το λάδι. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Ανακατώστε με ένα πιρούνι για να χαλαρώσουν οι κόκκοι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά της σούπας λάδι. Φυλάσσετε στο ψυγείο εάν θέλετε να την κάνετε κρύα διαφορετικά αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα λαχανικά. Τα κόβουμε όλα σε ίσους κύβους τα ντοματίνια σε 4 μέρη. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε πρώτα τις μελιτζάνες. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά να ροδίσουν καλά, θα χρειαστούν 4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τον βασιλικό σε κυβάκια. Μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για άλλα 3 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα γυρίζουμε, αλατίζουμε, τον μαϊντανό άλλη μια δώσει λάδι. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς

Για τη ζεστή εκδοχή, μπορείτε να προσθέσετε το κουσκούς απευθείας στο τηγάνι με τα λαχανικά, σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά με λίγο λάδι για 2 λεπτά.

Κρύο κουσκούς
Αλατοπιπερώνουμε το κουσκούς μετα ρίχνουμε τα λαχανικά, μια κουταλιά λάδι και φύλλα φρέσκου βασιλικού, ανακατεύουμε καλά σερβίρουμε !

Το κουσκούς λαχανικών είναι έτοιμο !

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο πιο ωραίο Σιροπιαστό γλυκάκι
Επόμενο άρθροΜελτζάνες ρολάκια στο τηγάνι