Τηγανίτες

Γιατί να τις φτιάξετε:

  • Εύκολες και γρήγορες: Η συνταγή είναι απλή και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να φτιάξετε τις τηγανίτες.
  • Πανεύκολες: Τα υλικά είναι απλά και οικονομικά, και ίσως τα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
  • Πολύ νόστιμες: Οι τηγανίτες είναι αφράτες, ζουμερές και γευστικές. Μπορείτε να τις σερβίρετε με διάφορα toppings, όπως μέλι, σιρόπι, σοκολάτα, φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
  • Ιδανικές για κάθε περίσταση: Ταιριάζουν για πρωινό, brunch, δεκατιανό ή επιδόρπιο.

Υλικά

400 ml χλιαρό νερό,
1 κουταλιά της σούπας ξερή μαγιά / 7 g,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
50 ml λάδι,
περίπου 700 g αλεύρι,
1 κουταλιά της σούπας αλάτι.

Εκτέλεση

Ζύμωσα χθες το βράδυ τη ζύμη με όλα τα υλικά και έμεινε στο ψυγείο.
Η ζύμη πρέπει να είναι κολλώδης. Το έβγαλα το πρωί, σχημάτισα μπαλάκια με λαδωμένα χέρια, τα οποία μετά τέντωσα και τηγάνισα σε καυτό λάδι. Τρώγονται με ζάχαρη άχνη, μέλι ή με τυρί, όποιος θέλει.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜία πρωτότυπη συνταγή με ταχίνι και ζαμπόν…σαν αλμυρή βάφλα
Επόμενο άρθροΚασόπιτα Ηπείρου (Αλευρόπιτα)