Κοχύλια γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Συστατικά

16-20 κοχύλια ζυμαρικών
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο (λιωμενο)
4 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα σπανακιού (περίπου ψιλοκομμένα)
900 gr τυρί ανθότυρο – ρικοτα
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα (τριμμενη)
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (συν επιπλεόν για σερβίρισμα)
2 μεγάλα αυγά (χτυπημένα)
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα

Γαρνιτούρα:
Φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε υψηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και αφήστε το στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά, προσθέστε το λάδι και όταν αρχίσει να καει, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει, περίπου ένα λεπτό.

Προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι, ανακατέψτε και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται, περίπου 3 έως 4 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μαζί το μαγειρεμένο σπανάκι, ανθοτυρο, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, αυγό, σκόνη κρεμμυδιού, αποξηραμένο μαϊντανό, αποξηραμένο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα στο κάτω μέρος ενός ταψιού 22×33 εκ περίπου.
Γεμίστε κάθε κέλυφος ζυμαρικών με μια μεγάλη ποσότητα μίγματος σπανάκι και τυριού και
τακτοποιήστε στο ταψί.
Καλύψτε με την υπόλοιπη σάλτσα μαρίνας και καλύψτε με αλουμινόχαρτο, ψήστε για 25 λεπτά.
Αφαιρέστε το αλουινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η κορυφή,
άλλα 10-15 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό με τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜαλακή Κουλούρα πολύ εύκολη
Επόμενο άρθροΑφράτα Γεμιστά ΣΟΥ με αμύγδαλο (CHEUX)