Κοχύλια με τυριά στο φούρνο

Η Συνταγή αυτή είναι  από το cookingroutes

500 gr κοχύλια
250 gr γάλα
25 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 gr βούτυρο
150 gr κασέρι τριμμένο
150 gr γκούντα τριμμένο
100 gr μπέικον κομμένο σε μεγάλο καρέ
100 gr ζαμπόν κομμένο σε μεγάλο καρέ
1 μέτρια πιπεριά πρέσινη κομμένη σε μεγάλο καρέ
150 gr κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

Φαγητό κατάλληλο για παιδικό πάρτυ.
Σε ζεστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα αλλαντικά με την πιπεριά για 5-7 λεπτά περίπου.
Ζεστένουμε το γάλα και μόλις αχνίσει το αποσύρουμε.
Σε ζεστή κατσαρολα βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις λυώσει το βούτυρο ρίχνουμε το αλεύρι και καβουρδίζουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε το γάλα σε μικρές δόσεις και ενσωματώνουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει και να κοχλάσει.
Μόλις κοχλάσει προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, μια πρέζα πιπέρι μαύρο, την κρέμα γάλακτος και σιγα σιγα τα τυριά και ανακατεύουμε μεχρι να ενσωματωθούν και να έχουμε μια λύα κρέμα τυριών.
Ρίχνουμε και το μείγμα των σωταρισμένων αλλαντικών με την πιπεριά.
Σε 5lt νερό που βράζει ρίχνουμε πρώτα 2 κουτ της σούπας αλάτι, τα κοχύλια και βράζουμε 2-3 λεπτά λιγότερο απο τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη μπεσαμέλ με τα τυριά ανακατεύοντάς τα καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα των ζυμαρικών σε ταψί 34X24 και απο πάνω τρίβουμε γκούντα και μοτσαρέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Καλή σας όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΗ τούρτα που λιώνει στο στόμα σας με απλά υλικά
Επόμενο άρθροΣοκολατάκια Φερέρο….τέλειο γλυκάκι για όλες τις ώρες