Κρέας με Πατάτες στο τηγάνι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Συστατικά:

Κρέας Μοσχάρι με κόκκαλο – 500-600 γρ
Πατάτες – 600-800 g
Κρεμμύδια – 2 κομμάτια
Ντομάτα – 2 κομμάτια
Φιλτραρισμένο νερό
Σκόρδο – 3 σκελίδες
Πιπεριά τσίλι για γεύση (εάν θέλετε)
Ζωμός κρέατος
Φρέσκο ​​άνηθο
Πράσινο κρεμμύδι – 1 μίσχο
Μαύρο πιπέρι
Βούτυρο – 15-20 g
Φύλλο δάφνης – 4 τεμ

Παρασκευή:

Διαχωρίστε το κρέας από το κόκκαλο, αφαιρέστε τις φλέβες και το υπερβολικό λίπος εάν θέλετε.
Βάλτε το κόκκαλο σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε νερό και βάλτε το στη φωτιά για να το βράσετε, με λίγο αλάτι και ρίξτε και μερικά φύλλα δάφνης. Ο ζωμός θα είναι χρήσιμος λίγο αργότερα.

Κόψτε το κρέας σε μικρούς κύβους και βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι με την προσθήκη μικρής ποσότητας φυτικού λαδιού. Δεν ενοχλούμε το κρέας για αρκετά λεπτά, πρέπει να σοταριστεί.
Σοτάρετε το κρέας σε όλες τις πλευρές με τη μέγιστη φωτιά.
Κόψτε το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους, και τις πατάτες σε κυβους.

Τρίψτε τις ντομάτες σε τρίφτη, αφού βγάλετε την φλούδα. Βάζουμε τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια, πατάτες και μερικά φύλλα δάφνης στην κατσαρόλα με το κρέας, ανακατεύουμε.

Μετά από λίγα λεπτά, βάζουμε και τις τριμμένες ντομάτες στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε τα πάντα καλά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθεστε μερικούς δακτυλίους καυτερή πιπεριά και ζωμό από το βραστό κόκαλο. Προσθέστε το ζωμό έτσι ώστε να καλύπτει μόλις το περιεχόμενο της κατσαρόλας, ανακατέψτε και καλύψτε με ένα καπάκι. Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Ψιλοκόβουμε 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο άνηθο, και ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια. Προσθέστε όλα αυτά και λίγο βούτυρο στην κατσαρόλα.

Ανακατέψτε και σερβίρετε.

Κρέας με πατάτες στο τηγάνι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΥπέροχες Αλευρόπιτες
Επόμενο άρθροΣαγανάκι Γαρίδες με ούζο