Χοιρινό με πατάτες και κάρυ στην κατσαρόλα

Υλικά

1 κιλό κρέας χοιρινό σπάλα
1/2 φλυτζάνι λάδι
3-4 πατάτες
100 ml άσπρο κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτρια καρότα
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο καυτερό
1 ποτήρι νερό
Χυμό από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
Αλάτι ,πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κομμάτια το χοιρινό, σοτάρουμε να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και το νερό ζεστό όσο να σκεπάζει σχεδόν, το κρέας. Μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου σε μέτρια θερμοκρασία.

Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, τα καρότα ροδέλες και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα να μπουν μέσα στη σάλτσα.
Προσθέτουμε ελάχιστο νερό αν χρειαστεί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη μισή ώρα.
Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι και αφήνουμε 5 λεπτά να μελώσει πριν σερβίρουμε.

Αν θέλουμε να δέσει περισσότερο η σάλτσα μας διαλύουμε 1 κ.σ κορν φλάουερ σε μισό φλυτζάνι νερό και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤριφτή Μαντινταρινόπιτα🍊
Επόμενο άρθροΣπαγγέτι με ξιφία, μελιτζάνες και πιπεριές