Τα κεφτεδάκια σε σάλτσα τυριού είναι ένα πιάτο που αποτελείται από αφράτα κεφτεδάκια από κιμά και σάλτσα τυριού. Είναι ένα πιάτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και είναι ιδανικό για κάθε περίσταση.
Συστατικά
για 6 άτομα
500 g κιμά ανάμεικτο
100 g λευκό ψωμί
100 ml γάλα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
αλάτι, λαχανικά
λάδι για τηγάνισμα
για την σάλτσα
50 g βούτυρο
50 g αλεύρι
250 ml γάλα
150 ml μαγειρικής κρέμας γαλακτος
60 g τριμμένη παρμεζάνα
120 g μοτσαρέλα
αλάτι
Παρασκευή
1. Ρίχνουμε χλιαρό γάλα πάνω από το ψωμί
Για τα κεφτεδάκια: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε στον κιμά, προσθέτουμε το στραγγισμένο ψωμί,
το αυγό και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος βερίκοκου και τσιγαρίζουμε σε τηγάνι από
όλες τις πλευρές , γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές για να πάρουν ωραίο χρώμα.
2. Για τη σάλτσα: τσιγαρίζουμε το αλεύρι στο βούτυρο, ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην σβήσει.
Όταν πάρει βράση ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, τριβουμε τη μοτσαρέλα, αλατίζουμε λίγο, ψήνουμε μέχρι να
λιώσει το τυρί.
3. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί και τα καλύπτουμε με τη σάλτσα τυριού.
4. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά…περίπου 20 λεπτά
Σερβίρουμε με σαλάτα και συνοδευτικό της αρεσκείας μας…π.χ. βραστό ρύζι μπασμάτι.
ΠΗΓΗ: coolinarikaby Podravka