Σπιτικό ντόνερ με κοτόπουλο

Υλικά:

περίπου 1 κιλό φιλέτα κοτόπουλου (περίπου 6 τεμ.)
πολλές πίτες για ντονερ
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 τεμ. ντοματίνια ή 2-3 φέτες από μια μεγάλη ντομάτα
Υλικά για το καρύκευμα του κοτόπουλου:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουτ αλεσμένος κόλιανδρος
1 κουτ γλυκό κόκκινο πιπέρι
¼ κουτ. καπνιστή κόκκινη πιπεριά
1 κουτ αλάτι
⅓ κουτ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)

Υλικά για τη σάλτσα:
300 γρ κρέμα γάλακτος
½ κουτ. αλεσμένο κύμινο
1 κ.γ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1 κουτ αλάτι
¼ κουτ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

Υλικά για το γαρνίρισμα του ντόνερ (προαιρετικά):
ψιλοκομμένο μαρούλι,
ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά κομμένα σε λεπτές φέτες ή μπαστουνάκια
φρέσκο ​​κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
τηγανιτές πατάτες

Επιπροσθέτως:
3 ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια

Εκτέλεση:

1 Καθαρίστε πρώτα τα φιλέτα από υπόλοιπα οστών και των φτερών.
Χτυπήστε τα ελαφρά με ένα σφυρί για να απλώσουν.
2 Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε τα μπαχαρικά με τα οποία θα τα αρωματίσετε.
3 Ανακατεύουμε καλά το κρέας με τα μπαχαρικά.
Σκεπάζετε το μπολ με διάφανο οικιακό αλουμινόχαρτο και αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να μαριναριστεί.
4 Αφού καρυκευτεί το κρέας, πάρτε το τηγάνι στο οποίο θα ψήσετε το κρέας.
Κόβουμε τα δύο κρεμμύδια στη μέση οριζόντια και βάζουμε 3 από αυτά στον πάτο του ταψιού με την κυλη πλευρά προς τα πάνω.
Καρφώστε μέσα τα τρία ξύλινα σουβλάκια.
5 Αρχίστε να περνάτε τις μπριζόλες κοτόπουλου τη μια πάνω στην άλλη στα σουβλάκια.
6 Συνεχίστε να το κάνετε αυτό μέχρι να τελειώσουν.

7 Βάλτε από πάνω τα ντοματίνια, και αν δεν έχετε – 2-3 φέτες από μια μεγάλη ντομάτα.
8 Στο επάνω μέρος, περάστε τα υπολοιπα μισά κρεμμύδια στα τρία σουβλάκια ταυτόχρονα.
Έτσι, οι ντομάτες και τα κρεμμύδια θα καβουρδιστούν και θα δώσουν στο κρέας επιπλέον γεύση.
9 Τοποθετήστε τη στοίβα με τις μπριζόλες στο φούρνο και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου χωρίς αερα για περίπου 60-70 λεπτά.
Έπειτα ελέγχουμε την ετοιμότητα του κρέατος (ειδικά στη μέση) και αν δεν είναι έτοιμο, τελειώνουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά όσο χρειάζεται.
Αν δείτε ότι το κρέας στην επιφάνεια αρχίζει να καίγεται, αλλά η μέση δεν είναι ακόμα έτοιμη, μπορείτε να το καλύψετε με αλουμινόχαρτο και να συνεχίσετε
το ψήσιμο.

10 Όσο ψήνεται το κρέας, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ.
Ανακατέψτε καλά.
12 Κόβουμε τα λαχανικά και τα τακτοποιούμε σε ένα πιάτο ώστε να είναι βολικό να τα βγάλουμε από το καθένα και τα βάζουμε στο ντόνερ.
13 Μόλις ψηθεί το κρέας, αφαιρούμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες που έχουν κολλήσει από πάνω.
14 Στη συνέχεια κόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια με μαχαιρι γυρω γυρω.
15 Για να ετοιμάσετε το βτονερ, παίρνετε πρώτα πιτα. Εάν θέλετε, μπορείτε να τις ζεστάνετε απαλά και από τις δύο πλευρές σε ένα στεγνο τηγανι
για να μαλακώσει.
Στη συνέχεια βάζουμε το κρέας, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και ρίχνουμε τη σάλτσα.

Καλή Απόλαυση! 🙂

For more photos look here annieandjeff.com

Προηγούμενο άρθροΑπαλές και αφράτες λουκανικόπιτες
Επόμενο άρθροΔιπλό κέικ με κομμάτια μαύρης σοκολάτας