Cheesecake λεμονιού με ζελέ μελιού χωρίς ψήσιμο

 

Υλικά
Τυρί κρέμας – 200g
ψιλή ζάχαρη – 40 γρ
Γιαούρτι – 250γρ
Ζελατίνη – 8g
Χυμός Λεμονιού – 20 γραμ
Ξύσμα λεμονιού – 1 κσ
Κρέμα γάλακτος- 80γρ

[Βάση]
μπισκότα Digestive – 7 τεμ
Βούτυρο – 40g

[Ζελέ μελιού]
Ζελατίνη – 2g
Ζεστό νερό – 200ml
Μέλι – 50 γραμ

👩🍳ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

[Βάση]
1. Λιώστε το βούτυρο.
2. Τρίψτε τα μπισκότα
3. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο με τριμμένα μπισκότα
4. Τοποθετήστε το χαρτί ψησίματος σε ένα στρόγγυλο ταψάκι ή πυρέξ.
5. Βάζετε το μείγμα μπισκότα-βουτυρο μέσα στο ταψάκι.
6. Χρησιμοποιήστε κάτι επίπεδο για να πιέσετε τα θρυμματισμένα μπισκότα μέχρι να γίνει επίπεδο.
7. Βάλτε στο ψυγείο για έπειτα χρήση.

[Κρέμα τυριού]
1. Χτυπάμε και ανακατεύουμε καλά τυρί, ζάχαρη και γιαούρτι μέχρι να αφρατέψουν.
2. Σε Χαμηλή φωτιά ζεστάνετε χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού και ζελατίνη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Ρίξτε λίγο από το μείγμα του τυριού στην κατσαρόλα που είναι η ζελατίνη και ανακατέψτε καλά.
4. Αφού αναμίξετε καλά, ρίξτε το πίσω στο μεγάλο μπολ του τυριού κρέμα και ανακατέψτε καλά.
5. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ το οποίο από κάτω έχει παγάκια να να αφρατέψει


6. Βάζετε το ανάμικτο τυρί κρέμα σε ένα μπολ μαζί με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
7. Βγάλτε το ταψάκι από το ψυγείο και ρίξτε μέσα όλο το μείγμα της κρέμας.
8. Βαλτε στο ψυγείο για 4 ώρες.

[Μέλι ζελέ επικάλυψη]
1. Ανακατέψτε καλά τη ζελατίνη με ζεστό νερό.
2. Προσθέστε το μέλι όταν κρυώσει.
3. Βγάλτε το ταψάκι και ρίξτε αργά το μέλι με νερό μέσα στο καλούπι.
4. Αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο μια νύχτα.

 

Καλή Επιτυχία

Video: