Κρέμα τύπου καραμελέ με σοκολάτα

Συστατικά:

3 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζάνι χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες ζάχαρη (ερυθριτόλη) – Μπορείτε να βάλετε και κανονική ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια κρέμα γαλακτος
10-15 σταγόνες υγρή στέβια (Προαιρετικά για περισσότερη γλυκύτητα)

Σοκολάτα:
200 γρ. κουβερτούρα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2/3 φλιτζ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνουμε 4 μπολάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου. Αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μπολ ή μια μεγάλη κανάτα, προσθέστε τα αυγά, την ζάχαρη ερυθριτόλη, τη βανίλια και τη στέβια, αν θέλετε να προσθέσετε γλυκύτητα. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.
Ένα κομμάτι φυσικής σοκολάτας τοποθετείται στα μπολάκια στο κάτω μέρος. Στην περίπτωσή μου, έριξα από τη ζεστή σοκολάτα που έφτιαξα. Αλλά κάτι δεν πήγε όπως το ήθελα.

Ρίξτε το μείγμα στα τέσσερα μπολάκια. Ρίξτε βραστό νερό στο ταψί του φούρνου που περιβάλλει τα μπολάκια, μέχρι να καλύψει περίπου μια ίντσα από την κορυφή των ramekins σας.
Ψήνουμε για 30 λεπτά , ή μέχρι να ροδίσουν στις άκρες, αλλά λίγο ταλαντευόμενα στο κέντρο.
Αφήστε το να κρυώσει. Μπορείτε να το σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Δεν χρειάζεται να αναποδογυρίσετε τα μπολ. Αλλά ήθελα να δω τι θα γίνει. Γαρνιρετε με ότι θέλετε (Φρουτα, ξηρους καρπούς)

Σοκολάτα:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα.

Προηγούμενο άρθροΣφουγγάτο το Μυτιληνιό
Επόμενο άρθροΚασεροπιτάκια με ηλιέλαιο