Κρασάτο Μοσχαράκι Κοκκινιστό με πατάτες

Το κρασάτο μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που συναντάται στην ελληνική κουζίνα. Είναι ένα χορταστικό και γευστικό πιάτο που παρασκευάζεται με μοσχαρίσιο κρέας, κόκκινη σάλτσα και πατάτες.

Υλικά

1 kgr Μοσχαράκι χτενι (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
3 Ντοματες
Πελτές Ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
1 Κρεμμύδι (ψιλοκομμένo)
Σκόρδο (τριμμένο)
1 ποτηράκι Κόκκινο κρασί
Λάδι ελιάς
Αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά (όπως δεντρολίβανο, μαϊντανός)
Πατάτες (κομμένες σε κύβους)
Νερό
Ρίγανη Κατά βούληση

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα κομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το μοσχαράκι και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ένα-δύο λεπτά.
Προσθέτετε το κόκκινο κρασί και αφήνετε να βράσει για μερικά λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτετε την κόκκινη σάλτσα( περνάμε τις ντομάτες από το μούλτι και τις προσθέτουμε στο μοσχαράκι μαζί με τον πελτέ ντομάτας), τα μπαχαρικά (όπως το δεντρολίβανο και ο μαϊντανός), αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε τις πατάτες και αρκετό νερό για να καλύψει τα υλικά.
Αφήνετε να βράσει για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
Αν χρειαστεί, προσθέστε περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή.
Αφού είναι έτοιμο σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε την ρίγανη.
Μπορείτε να το σερβίρετε σε βαθιά πιάτα.

Απολαύστε το κρασάτο μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες ζεστό, συνοδευόμενο από φρέσκο ψωμί ή ρύζι, και απολαύστε τις πλούσιες γεύσεις αυτού του παραδοσιακού ελληνικού πιάτου.

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή Μπατζίνα…η πιο εύκολη πίτα
Επόμενο άρθροΠαγωτό βανίλια Παρφέ