Κρασάτο Χοιρινό

Υλικά

1,2 κγρ. Χοιρινό φιλέτο.
Ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι
200γρ ελαιόλαδο
300γρ λευκό κρασί
2 καρότα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
1 μίσχος σέλινο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1 λίτρο νερό

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγανι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο και, όταν είναι αρκετά ζεστό,τσιγαρίστε το κρέας και στις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αφαιρέστε το κρέαςαπό το τηγάνι και τοποθετήστε το κατά μέρος.
Στο ίδιο τηγάνι με την οποία τσιγαρίσατε το κρέας, προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια προσθέστε καρότα και σέλινο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί το κρασί στο μισό.
Επιστρέψτε το χοιρινό στο τηγάνι, ρίξτε το νερό, αλατίστε και πιπέρι και μαγειρέψτε σκεπασμένο με το καπάκι για 40-50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρετε ζεστό με τηγανητές πατάτες ή ρύζι.

ΠΗΓΗ: cookmegreek.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΠως θα φτιάξετε τα καλύτερα παϊδάκια στην σχάρα…με τζατζίκι
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια Καρπάθου με Φέτα