Σπιτικό Burger Γεμιστό
Αυτή είναι μια ωραία συνταγή για να φτιάξετε γκουρμέ μπιφτέκια από το κρέας που θα επιλέξετε εσείς. Θα πάρετε τα υπέροχα, νόστιμα, χυμώδη μπιφτέκια χωρίς κανένα συντηρητικό.
Υλικά :
1 κιλό ανάμικτο κιμά της αρεσκείας σας
4 κρεμμύδια
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ψωμί
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
300 γραμμάρια τυρί κομμένο σε 4 κομμάτια
50 γρ. λάδι για να σχηματιστούν τα χάμπουργκερ
Εκτέλεση:
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδια και σοτάρετε για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Προσθέστε όλα τα παραπάνω καρυκεύματα και συστατικά στα κρεμμύδια και ανακατέψτε με το κρέας.
Ζυμώνετε πολύ καλά ν’ αφρατέψει ο κιμάς και ν’ αλλάξει χρώμα απ’ το ζύμωμα.
Μετά την προετοιμασία του μίγματος, διαιρέστε σε 8 πανομοιότυπες μπάλες (περίπου 125 γρ. η κάθε μπάλα) και πλάστε σε μπιφτέκια (χρησιμοποιήστε λίγο λάδι για εύκολη διαμόρφωση) και αφήστε τα στο ψυγείο για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα προσθέστε το κομμένο τυρί σε 4 από τα μπιφτέκια και κλείστε το καθένα με τα άλλα 4 μπιφτέκια, οπότε θα έχετε 4 μπιφτέκια των 250 γρ.
Ψήστε τα μπιφτέκια σε μια σχάρα, που έχει προηγουμένως αλειφτεί με λάδι (προσοχή στο ψήσιμο, μην παραστεγνώσει το μπιφτέκι) ή εναλλακτικά σε αντικολλητικό ταψάκι.
Απολαύστε αυτό το μεγάλο μπιφτέκι με φρέσκια πράσινη σαλάτα και ψημένες πατάτες.