Συστατικά:
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι ελληνικό ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι γλυκό κρασί
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ψησίματος
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Πώς να ετοιμάσετε τα κουλουράκια κρασιού:
Ανακατέψτε τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις συμβεί αυτό, ρίξτε και χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο μέχρι το μίγμα να είναι παχύ. Ανακατέψτε και το κρασί και βάλτε το μείγμα στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη σόδα ψησίματος και την κανέλα. Προσθέστε αργά τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά ενώ χτυπάτε με ένα ηλεκτρικό μίξερ που έχει ρυθμιστεί σε μέτρια ταχύτητα ή ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Σχηματίστε τη ζύμη σε μια μπάλα χρησιμοποιώντας τα χέρια σας και καλύψτε την με πλαστικό περιτύλιγμα. Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο.

Αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο όταν είστε έτοιμοι να κάνετε τα κουλουράκια και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Για να διαμορφώσετε το σχήμα του μπισκότου, κυλήστε μια μερίδα ζύμης στα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί σχοινί μήκους περίπου 7-10 εκ και πάχους 1,2 εκ. Περιστρέψτε τη ζύμη, έτσι ώστε να δημιουργηθεί στριμμένο σχήμα (όπως απεικονίζεται) και τοποθετήστε τα σε απόσταση 2,5 εκ στο ταψί.

Ψήστε στο κέντρο του φούρνου μέχρι τα μπισκότα να χρυσίσουν. Αυτό πρέπει να διαρκέσει 12-15 λεπτά. Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν στο ταψί.

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο Κοκκινιστό με Χιονάτο Πιλάφι
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες Σαντορίνης