Κουλουράκια πορτοκαλιού (νηστίσιμα)

Η υφή τους ήταν τέλεια: τραγανή απ’ έξω, αφράτη από μέσα, με μια υπέροχη ισορροπία γεύσεων. Το άρωμα πορτοκαλιού έδινε μια δροσερή πινελιά, ενώ η ζάχαρη άχνη πρόσθετε μια γλυκιά πινελιά που έλιωνε στο στόμα.

Εκτός από την υπέροχη γεύση, μου άρεσε πολύ που η συνταγή ήταν απλή και εύκολη στην εκτέλεση. Χρειάστηκαν ελάχιστα υλικά και χρόνος, ενώ το αποτέλεσμα ήταν άψογο.

Συνταγή:

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι σπορέλαιο,
1 ποτήρι ζάχαρη,
1 φακελάκι μπέικιν ,
1 βανίλια,ξύσμα πορτοκαλιού,
700 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια ,το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν και τέλος το αλεύρι .Ζυμώνουμε τόσο όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.Τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά για να είναι αφράτα.

Καλη Απόλαυση

 

 

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο σπιτικής σφολιάτας γίδινο τυρί, ανθότυρο και κασέρι
Επόμενο άρθροΑτομικά μπουρεκάκια με κρέμα γαλακτομπούρεκο