ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας ψιλοκομμένο

500 γρ. χοιρινό  κρέας ψιλοκομμένο

3 ώριμες ντομάτες

1 κουτ.σούπας πελτέ

3 αυγά

250 γρ. κρέμα γάλακτος

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

4 μεγάλα κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο

2 φλυτζάνια κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας

1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο ή λάδι για το φύλλο

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρέας και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά, το τυρί και την κρέμα γάλακτος.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι .
  • Όταν είναι έτοιμο το κρέας αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, την κρέμα γάλακτος και τα τυριά. Ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε τα 3 φύλλα, αφού τα λαδώσουμε ενδιάμεσα.. Στρώνουμε το 4° φύλλο, ελαφρά τσαλακωμένο. Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και την απλώνουμε φτιάχνοντας το πάχος της ώστε να είναι ομοιόμορφο.
  • Γυρνάμε τα φύλλα που εξέχουν, προς τα μέσα, πάνω στην πίτα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα τσαλακωμένα, λαδώνοντάς τα 
Προηγούμενο άρθροΜανιταρόπιτα
Επόμενο άρθροΣουφλοτυρόπιτα