ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας ψιλοκομμένο
500 γρ. χοιρινό κρέας ψιλοκομμένο
3 ώριμες ντομάτες
1 κουτ.σούπας πελτέ
3 αυγά
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
4 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
2 φλυτζάνια κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο ή λάδι για το φύλλο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρέας και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά, το τυρί και την κρέμα γάλακτος.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι .
- Όταν είναι έτοιμο το κρέας αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, την κρέμα γάλακτος και τα τυριά. Ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε τα 3 φύλλα, αφού τα λαδώσουμε ενδιάμεσα.. Στρώνουμε το 4° φύλλο, ελαφρά τσαλακωμένο. Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και την απλώνουμε φτιάχνοντας το πάχος της ώστε να είναι ομοιόμορφο.
- Γυρνάμε τα φύλλα που εξέχουν, προς τα μέσα, πάνω στην πίτα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα τσαλακωμένα, λαδώνοντάς τα