Υλικά ζύμης:

1 φαρίνα,
2 αυγά,
2 κουταλιές βούτυρο,
μισή κούπα ζάχαρη,
1 κούπα γάλα
Και Μια βανίλια.
Γεμιση:
1 κιλό ανθοτυρο δροσερό,
2 κουταλιές μέλι,
1 βανίλια,
μισή κούπα ζάχαρη,
ξύσμα λεμονιού
και λίγη κανέλα.
Σιρόπι:
1 και μισό ποτήρι νερό,
2 και μισό ποτήρι ζάχαρη,
1 ξύλο κανέλα.

Εκτελεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη.
Φτιάχνουμε την γέμιση μας, βάζουμε βούτυρο στο ταψάκι μας, ανοίγουμε το πρώτο φύλλο.
Στρώνουμε την μισή γέμιση,


δεύτερο φύλλο μετά, την υπόλοιπη γέμιση και κλείνουμε με το τρίτο φύλλο.
Κόβουμε και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μια ώρα.

 


Φτιάχνουμε το σιρόπι και όπως είναι ζεστό το μπουρεκι μας ριχνουμε το σιρόπι που έχει κρυώσει κάπως.

Καλή Επιτυχία

Μαρία ΜοσχογιαννάκηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Προηγούμενο άρθροΜελωμένη ταχινόπιτα
Επόμενο άρθροΡολάκια Πίτσας της Σόφης