Συστατικά

Υλικά
Για τον κιμά
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
900 γρ κιμά (γαλοπούλα, κοτόπουλο, χοιρινό κρέας ή βοδινό κρέας)
3 ψιλοκομμένα καρότα
1 ψιλοκομμένο κολοκύθι
1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά ξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Για το κριθαράκι
1 πακέτο κριθαρακι
1 βάζο σάλτσα μαρινάρας
2 φλιτζάνια τεμαχισμένα τυρί (μοτσαρέλα, κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα κλπ)

Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο ταψί σε μέτρια φωτιά. Σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει,προσθέστε το σκόρδο, ακολουθήστε με τα λαχανικά εκτός από τις ντομάτες και τα μπαχαρικά.
Μαγειρέψτε για να απελευθερώσετε τις γεύσεις.
Προσθέστε το κρέας και τηγανίστε μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως και να μην είναι ροζ το κρέας.

 

Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά.
Ανακατέψτε το κρασί και αφήστε να απορροφηθεί
Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
Βράζετε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.
Στραγγίζετε τον κριθαράκι και σε ένα μπολ το ανακατέψτε με τη σάλτσα μαρινάρας.
Σε ένα ταψί, βάλτε το κιμά, το κριθαράκι και τη σάλτσα μαρινάρας και ανακατέψτε μέχρι
να συνδυαστούν τα πάντα.
Προσθέστε το τριμμένο τυρί από πάνω και ψήστε για 15-20

Προηγούμενο άρθροΡύζι με πλούσια σάλτσα κιμά και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΜέλι με καρύδι σε περιτύλιγμα μπισκότου