Κριτικό Μπουρέκι με μυζήθρα

Συστατικά

2 kgr πατάτες ξεφλουδισμένες και λεπτές σε φέτες
3 γλυκες κολοκύθες ή μικρά κολοκυθάκια (560 γρ.), ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκια μέντα
900γρ. μυζήθρα τυρί (4 φλιτζάνια), φέτα από πρόβειο γάλα και 340 gr ανθοτυρο του προβείου γάλακτος
αναμειγνύεται σε έναν μπλέντερ και στραγγίζεται όλη τη νύχτα σε ένα λεπτό σουρωτήρι
3/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° και τοποθετήστε ένα ράφι στο κέντρο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα λαχανικά, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα ταψί 20×30 εκ, απλώστε τα λαχανικά σε ένα ομοιόμορφο στρώμα.
Πασπαλίζουμε με μέντα από πάνω, και μετά ρίξε το τυρί. Ψεκάστε με το ελαιόλαδο.
Ψήστε μέχρι να ροδίσει από πάνω και τα λαχανικά να είναι πολύ τρυφερά όταν κοψουμε με ένα μαχαίρι,
μετά από 40-45 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως ή αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου
και κόψτε σε τετράγωνα.

Προηγούμενο άρθροTυροπιτάκια με φύλλο κανταΐφι της Στέλλας
Επόμενο άρθροΚαταπληκτικό Τσιζκέικ (cheesecake) με 3 συστατικά