Κριτσίνια Βουτύρου

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 Φλιτζάνι Γάλα
4 Φλιτζάνια Αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Πρεζα αλατιού
220 γρ βούτυρο
1 αυγό χτυπημένο
Σπόροι παπαρούνας
σουσάμι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να να διαλυθεί η ζάχαρη (δεν βράζει).
Ανακατεύουμε: αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι.
Ριχνουμε το βούτυρο με ένα πιρούνι στο μείγμα με το αλευρι και ανακατευουμε μέχρι να γίνει σαν μουσκεμένη άμμος.
Ανακατεύουμε με το ζεστό μείγμα γάλακτος και ζάχαρης.
(Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα σπόρους παπαρουνας στη ζύμη αλλά δεν είναι απαραίτητο.)
Δουλέψτε τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
Χωρίστε σε μικρές μπάλες και κυλήστε το καθένα σε ένα μακρύ σχοινί (πάχους περίπου ¼”) και στρίψτε το μαζί ανα δύο.
Τοποθετήστε σε λαδόκολλα ή σε ένα ταψί χωρίς λαδόκολλα. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και σπόρους παπαρούνας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο – 180 βαθμούς / για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚάτι σαν μπακλαβάς….Ζουμερό και πολύ νόστιμο γλυκάκι…
Επόμενο άρθροΑγριογούρουνο Στιφάδο: Η αυθεντική συνταγή της ελληνικής παράδοσης