Κριτσινάκια Παραλίας Λεμονιού

Η συνταγή είναι από τon Pastry Chef Stratos Petrou

Ωραία τα λεμόνια και εάν ειναι και από την αυλή μας είναι ακόμη καλύτερα και η ιδέα για τα Κριτσινάκια λεμονιού ! Φαντάζομαι άρωμα τους θα είναι υπέροχο

Υλικά

180 γρ Βούτυρο Αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 Αυγό
1 κρόκος αυγού
3 βανίλιες
Ξύσμα απο ένα Λεμόνι
350 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλυκού μπέΐκιν παουντερ
Λίγο αλάτι
Ζάχαρη κρυσταλλική για επικάλυψη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή όπου δεν θα χρειαστούμε ούτε μίξερ ρίχνοντας σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το βούτυρο το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο μείγμα, συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού τις βανίλιες και το baking powder και τα ανακατεύουμε πολύ καλά
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας

Εχουμε έτοιμη τη ζύμη μας βλέπετε δεν κολλάει καθόλου και με τα χέρια μας κόβουμε μικρές μπαλίτσες αν θέλετε να το ζυγίσετε 35-37 γραμμάρια
το καθένα και πλάθουμε μακρόστενα μπαστουνάκια τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα μέχρι να τελειώσουμε με όλη τη ζύμη μας
Αφού έχουμε τελειώσει με τα κριτσινάκια μας τα περνάμε από κρυσταλλική ζάχαρη ώστε να κολλήσει εξωτερικά και να τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 15 με 17 λεπτά η αναλόγως ποσότητας

Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς μέχρι να τα δοκιμάσουμε μία υπέροχη πρόταση για ένα πεντανόστιμο σνακ που θα έχετε μαζί σας στην παραλία και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει θραύση φέτος το καλοκαίρι

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κριτσίνια Τυριού

ktitsinia-tyriou

Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια και όχι η πιο επιτυχημένη από άποψη εμφάνισης, αλλά έγιναν πολύ νόστιμα. Νομίζω ότι η μοτσαρέλα μπορεί να αντικατασταθεί με απλό κίτρινο τυρί. Αλλά αυτό δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί.
Καθώς κρύωσαν έγιναν τραγανα. Στα παιδιά θα αρέσει επίσης όπως και στο γιο μου. Είναι επίσης ιδανικά για τις στιγμές που ταξιδεύετε και αναρωτιέστε τι να προετοιμάσετε.

Υλικά:

200 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
70 γρ. Τυρί κρέμας
1 αυγό
100 γρ. Αλεύρι
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ

Για επάλειψη:
60 g λιωμένου βουτύρου με μπαχαρικά. Μπορείτε να πασπαλίζετε σπόρους η σουσάμι από πάνω.

Εκτέλεση

Λιώστε τη μοτσαρέλα και το τυρί κρέμα σε φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά. Αφαιρέστε και ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ. Ζυμώστε τη ζύμη, τυλιξτε σε μια μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στη συνέχεια, κόψτε τη ζύμη, το σχήμα / θα το δείτε στις φωτογραφίες / και τοποθετήστε το σε ένα ταψί σε χαρτί ψησίματος.

Πλαθω ένα μακρύ ραβδί με τα χέρια μου και το κόβω στα δύο. Αφήστε περισσότερο χώρο μεταξύ τους Λιώστε το βούτυρο, προσθέστε μπαχαρικά για γεύση και αλείψτε τα ελαφρά. Πασπαλίζουμε με σπόρους από πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Παρακολουθήστε και μόλις γίνουν κόκκινα από κάτω, γυρίστε τα. Ο φούρνος μου είναι αέριο και έψησα για 10 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Συμβουλή:
Την ζύμη την διαίρεσα σε 12 κομμάτια. Έχω 35 γραμμάρια το καθενα. Σχηματίζω το ραβδί το έκοψα σε δύο. Λήφθηκαν 24 κομμάτια.

 

Προηγούμενο άρθροΤούρτα σε 20 λεπτά. Ένα γλυκό που αρέσει σε όλους❗Μια γεύση που δεν περιγράφεται❗ Aπολαύστε κάθε μπουκιά👌
Επόμενο άρθροΑρνάκι στο φούρνο με μανέστρα