Κροκέτες πατάτας 👌🥔

Χρειάζεστε:

– 1 έως 1,2 κιλά πατάτες.
– 2 αυγα
– τριμμένο κίτρινο τυρί
– καλαμποκάλευρο
– 2-3 κ.σ. γάλα
– αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κάρυ.
– λάδι τηγανίσματος.

Ετοίμασα ως εξής:

Έτριψα τις βραστές πατάτες στον χοντρό τρίφτη. Χτύπησα μέσα 1 αυγό, πρόσθεσα τριμμένο κίτρινο τυρί και ανακάτεψα.
Άρχισα να προσθέτω καλαμποκάλευρο μέχρι να πάρω ένα μείγμα για κεφτέδες. Τα μπαχαρικά είναι του γούστου μου – την ρίγανη την πήρα από έναν παππού όταν ήμουν στο χωριό το Σαββατοκύριακο – είναι τρομερά μυρωδάτη και δεν χρειάστηκε να το παρακάνω με τα μπαχαρικά 😉.
Από το μείγμα που παρασκευάστηκε έτσι έφτιαξα μικρούς κεφτέδες – σκουπίζοντας με ένα μικρό κουτάλι.
Έριξα τους κεφτέδες στο άλλο χτυπημένο αυγό με το γάλα, μετά στο καλαμποκάλευρο και τηγάνισα μέχρι να ροδίσουν.
Στραγγίζω τις έτοιμες κροκέτες σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται με σπιτική σάλτσα σκόρδου (γιαούρτι, πατημένο σκόρδο,
αλάτι, ρίγανη, ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι) και σάλτσα μπάρμπεκιου.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΛαχανικά Ογκρατεν…πεντανόστιμο
Επόμενο άρθροΚέικ με γιαούρτι, καρύδια και δαμάσκηνα