Κροκέτες Πατάτας

Οι Κροκέτες Πατάτας είναι ενα από τα κατ’ εξοχήν ορεκτικό στις Ταβέρνες.
Αλλά δεν είναι απαρράιτητο να τις τρώμε μόνο στις ταβέρνες, αλλά με μερικά βήματα μπορείτε να τις φτιάξετε στο σπίτι ή όπου κι αν βρίσκεστε!

Συστατικά

3 μερίδες

Πατάτες 1 κιλό
Τυρί Μοτσαρέλα 400 γρ
Μαϊντανός
Μαύρο Πιπέρι
Αλάτι

Πανάρισμα
Τριμμένη Φρυγανιά
Αυγό

Εκτέλεση

Παίρνουμε τις πατάτες μας ολόκληρες, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα, φροντίζοντας να καλύπτονται όλες από νερό.
Ενώ οι πατάτες μας μαγειρεύονται, παίρνουμε τη μοτσαρέλα μας και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, για την ακρίβεια σαν “σπίρτα” βρέχουμε με μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Μόλις οι πατάτες μας είναι ψημένες, τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά με κρύο νερό.
Αφού καθαρίσουμε όλες τις πατάτες, τις πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός εργαλείου πουρέ πατάτας, προσέχοντας να μην αφήσουμε σβώλους.
Μόλις έχουμε αποκτήσει ένα συμπαγές και ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα μας.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, σχεδόν “ζυμώνοντας”, και προσθέτουμε σταδιακά αλάτι, πιπέρι και φρέσκο μαϊντανό, δοκιμάζοντας σταδιακά για
να αποκτήσουμε την επιθυμητή γεύση.

Έχοντας ολοκληρώσει αυτό το βήμα, θα πρέπει να έχουμε ένα στεγνό αλλά ταυτόχρονα κολλώδες μείγμα.
Αν όμως βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα μείγμα που είναι πολύ υγρό και όχι πολύ κολλώδες, θα σας αποκαλύψω ένα μυστικό για να το
ανακτήσετε. Θα μπορούσε να φταίει το ίδιο το αλάτι που προκαλεί την απελευθέρωση υγρασίας από τα συστατικά.
Ας προσθέσουμε λοιπόν “Αμυλο πατάτας” που θα βοηθήσει να γίνει το όλο μείγμα πολύ πιο συμπαγές!

Ωραία! Το μόνο που απομένει είναι να αφήσουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στη συνέχεια, αρχίζουμε να πλάθουμε τις κροκέτες μας. Ας σηκώσουμε τα μανίκια μας, ας βρέξουμε τα χέρια μας με λάδι για να το κάνουμε
πιο εύκολο, και GO! Παίρνουμε κάθε φορά 80 γραμμάρια από τη ζύμη για να της δώσουμε το σχήμα που προτιμάμε.
Προσπαθήστε να είστε ακριβείς όσον αφορά το βάρος για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο.

Τώρα είμαστε έτοιμοι για το παναρισμά μας, το οποίο γίνετε απλά από αυγά και φρυγανιά, μπορείτε επίσης να προσθέσετε τυρί ή ακόμα και να διπλασιάσετε τη φρυγανιά αν προτιμάτε! Βουτάμε τις κροκέτες μας σε βραστό λάδι και περιμενουνε να ψηθούν! Το μόνο που απομένει είναι να τα απολαύσετε με τους φίλους σας.❤️

ΠΗΓΗ: Mariabeatrice Borrelli

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κροκέτες πατάτας

Κροκέτες πατάτας

Υλικά

Ποσότητα για 20 τεμάχια
900 γρ πατάτες (ζυγισμένες με όλη τη φλούδα)
3 αυγά (εκ των οποίων 2 κρόκοι για τη ζύμη, 2 ασπράδια + 1 ολόκληρο αυγό για το πανάρισμα)
4 άφθονες κουταλιές παρμεζάνα
λίγο φρέσκο ​​μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
3 – 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 – 5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
100 gr καπνιστό τυρί μετσοβόνε
τηγανέλαιο

Εκτέλεση

Πώς να φτιάξετε κροκέτες πατάτας
Πρώτα από όλα πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε 4 μέρη, τις βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα.
Όταν μαλακώσουν κάτω από τις άκρες ενός πιρουνιού, τα στραγγίζουμε, αφαιρούμε τη φλούδα ξεφλουδίζοντάς τα και τα πολτοποιούμε με έναν πουρέ πατάτας, παίρνοντας όλο τον ωραίο ξερό πουρέ.
Στη συνέχεια αφήνουμε τις βρασμένες πατάτες να κρυώσουν και μετά προσθέτουμε: τους δύο κρόκους αυγών, την παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι.
Τέλος, ανακατεύουμε καλά το μείγμα, μέχρι να έχουμε μια συμπαγή και στεγνή ζύμη, που να πλάθεται εύκολα.

Πώς να φτιάξετε κροκέτες πατάτας

Μόλις γίνει η ζύμη, μπορείτε να επιλέξετε αν θα τη γεμίσετε ή όχι.
Πρώτα από όλα, πάρτε μια κουταλιά ζύμη, προσθέστε δύο μικρά κομμάτια τυρί στο κέντρο.
Στη συνέχεια κλείνουμε και σχηματίζουμε έναν κύλινδρο πάχους 2 εκ. πλάτους 6 – 7 εκ. με τα χέρια μας.
Αφού φτιάξετε πολλούς κυλίνδρους, μπορείτε να τους κυλήσετε σε αλεύρι από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια προχωρήστε στο να περάσετε όλες τις κροκέτες στο αλεύρι.
Τέλος περνάμε το πρώτο στα τελευταία χτυπημένα αυγά και μετά στην τριμμένη φρυγανιά:
πανάρισμα για κροκέτες πατάτας

Πρώτα από όλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα με ψηλές πλευρές.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε όταν το λάδι κάνει φυσαλίδες και είναι πολύ ζεστό σε θερμοκρασία 180°, μερικά κομμάτια τη φορά περίπου 3. Για 1μιση λεπτό περίπου.
Οι κροκέτες πρέπει να είναι χρυσαφένιες. Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά αν δείτε ότι καίγονται. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα δευτερόλεπτα και τα βάζουμε σε πιατέλα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό Μοσχάρι με τηγανιτές Πατάτες
Επόμενο άρθροΚέικ με κρέμα σε βάση μπισκότου