Κρουασανάκια βουτυράτα με μαρμελάδα

Υλικά

– 140 γραμμάρια βούτυρο
– 60 γρ βούτυρο
– 400 γραμμάρια αλεύρι
– 100 γρ κρέμα γάλακτος
– 100 γρ γάλα
– 2 κρόκοι αυγών
– 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για επικάλλειψη:
– ζάχαρη άχνη

🥣 Προετοιμασία:

Βάζουμε το βούτυρο στην κατάψυξη για μιάμιση ώρα.
Το κόβουμε λοιπόν σε μικρούς κύβους (το έτριψα στον τρίφτη), προσθέτουμε αλεύρι και το τρίβουμε με τα χέρια μας σε ψίχουλα.
Ξεχωριστά ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τους κρόκους αυγών, το χυμό λεμονιού. Προσθέστε αυτό το μείγμα στα ψίχουλα και ζυμώστε γρήγορα τη ζύμη.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Χωρίστε την έτοιμη ζύμη σε 6 μέρη. Ανοίξτε κάθε μέρος σε πολύ λεπτό σε κύκλο. Κόψτε τον κύκλο σε 12 ίσα τμήματα (έκοψα σε 8).

Βάζουμε τη γέμιση στην άκρη (εγώ χρησιμοποίησα μαρμελάδα δαμάσκηνο) και τυλίγουμε σε ρολό.
Ψήνετε τα σε θερμοκρασία 180 βαθμών μέχρι να ροδίσουν.
Πασπαλίζουμε τα κρυωμένα κρουασανακια με ζάχαρη άχνη.

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε την τεχνική που περιέγραψα: θα έχετε μια λεπτή φυλλώδη δομή. Πρέπει να βάζετε χυμό λεμονιού, το οξύ από αυτό στρώνει τη ζύμη!

ΠΗΓΗ: Maria Tychenok

Προηγούμενο άρθροΤαλιατέλες ή Χυλοπίτες με κρεάς και λαχανικά 🥣🔥
Επόμενο άρθροΠολύ νόστιμα, τραγανά, μπισκότα με στρώσεις!