Κουλουράκια απλά ή και με σιρόπι

 

Συστατικά
Για τα Κουλουράκια
500 γραμμάρια Αλεύρι
2 αυγά
100 γραμμάρια ζάχαρης άχνη
100 γραμμάρια μαργαρίνης η βούτυρο
10 γραμμάρια μπεικιν παουντερ
10 γραμμάρια σκόνης βανίλιας
17 αμύγδαλα λευκά ή παρόμοια

Σιρόπι
350 γραμμάρια ζάχαρης
400 ml νερού
1 κγ χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Σιρόπι
Ξεκινήστε με το σιρόπι, καθώς θα χρειαστείτε χρόνο για να κρυώσει.
Βάλτε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το νερό και μαγειρέψτε για να βράσει. Δεν χρειάζεται να
ανακατεύετε.
Αφού βράσει το νερό, προσθέστε ένα κουτάλι χυμό λεμονιού στο σιρόπι.
Βράζετε για περίπου άλλα 5 λεπτά περισσότερο και κλείστε τη φωτιά. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει. Μπορείτε
να το κάνετε αυτό νωρίτερα την ημέρα ή την προηγούμενη ημέρα.

Για τα κουλουράκια
Λιώστε τη μαργαρίνη και αφήστε την να κρυώσει.
Σπάστε ένα από τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και προσθέστε 100 γραμμάρια ζάχαρης άχνης. Ανακατεύουμε καλά με ένα συρμάτινο χτυπητήρι.
Στη συνέχεια, προσθέστε τη μαργαρίνη που έχει κρυώσει. Ανακατέψτε ξανά για περίπου 5 λεπτά με το χτυπητήρι.
Κοσκινίστε τη βανίλια, το μπεικιν και το αλεύρι σε ξεχωριστό μπολ. Προσθέστε αργά το παραπάνω  μείγμα, ενώ το αναμιγνύετε με το χέρι σας. Ζυμώστε για να αποκτήσετε μια μη κολλώδη ζύμη.
Όταν η ζύμη δεν κολλάει στα δάχτυλά σας προσπαθήστε να κάνετε μια μικρή μπάλα. Εάν μπορείτε, σημαίνει ότι η ζύμη σας είναι έτοιμη.
Στη συνέχεια γυρίστε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ. Καλύψτε το και αφήστε το στην άκρη για περίπου 10 λεπτά.

Τώρα είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε το φούρνο, ώστε να θερμανθεί μέχρι 160 βαθμούς.
Κάντε μπάλες μικρού μεγέθους καρυδιού από τη ζύμη και πιέστε απαλά για να κάνετε το σχήμα .


Τοποθετήστε ένα αμύγδαλο στη μέση.
Ξεχωρίστε τον κρόκο του δεύτερου αυγού. Βουρτσίστε απαλά την κορυφή από κάθε κουλουράκι με αυτό τον κρόκο αυγού για να τα κάνετε φωτεινότερα όταν βρίσκονται στο φούρνο.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το καθένα σε ένα ταψί με ένα χαρτί ψησίματος πάνω του. Πρέπει να έχουν χώρο για φουσκώσουν, δεν πρέπει να αγγίζει το ένα το άλλο. Θα πρέπει να βγάλετε περίπου 17 κουλούρια.
Μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν καφετι χρώμα στο πάνω και στο κάτω μέρος.
Τα μπισκότα σας είναι έτοιμα να τα φάτε ή να τα σερβίρετε.

 

Εάν θέλετε να τα κάνετε σαν γλυκό συνεχίστε

Το κόλπο για το σιρόπι είναι ότι τα κουλουράκια πρέπει να είναι ζεστά και το σιρόπι θα πρέπει να είναι κρύο.
Μόλις βγάλετε τα μπισκότα από το φούρνο, τα βάζετε σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος και ρίχνετε όλο το σιρόπι απο πάνω. Να είστε γενναιόδωροι με το σιρόπι, τα μπισκότα θα το απορροφούν γρήγορα.

ΠΗΓΗ: turkishyummies.com

Προηγούμενο άρθροΗ γρήγορη αλλά και νόστιμη Κολοκυθόπιτα
Επόμενο άρθροΔίαιτα των μονάδων: Πως να χάσετε 12 κιλά σε 2 μήνες – Αναλυτικοί πίνακες με τροφές-μονάδες που αναλογούν