Κρουασανάκια με Ζαμπον και τυρί

Συστατικά

2 φύλλα σφολιάτας, αποψυγμένα
220 gr ζαμπόν σε φέτες
220gr τυρί τσενταρ σε φέτες
1 αυγό χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό

Παρασκευή

1) Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, Στρώστε το ταψί με χαρτί ψησίματος και αφήστε το στην άκρη.
2) Τοποθετήστε κάθε φύλλο σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε το λίγο ώστε να είναι 3 εκ μεγαλύτερο και στις τέσσερις πλευρές (να γίνει λίγο πιο λεπτό).
3) Κόψτε κάθε κομμάτι σφολιάτας σε 4 τετράγωνα και στη συνέχεια κόψτε κάθε τετράγωνο στη μέση σε μια διαγώνιο, από τη μία γωνία στην άλλη.


4) Τοποθετήστε ένα κομμάτι ζαμπόν στη μεγαλύτερη πλευρά του τριγώνου και τοποθετήστε το πάνω με ένα κομμάτι τυρί (κοψτε το τυρί και το ζαμπόν για να ταιριάζει καλά), βουρτσίστε όλες τις πλευρές με το αυγό και διπλώστε έτσι ώστε το λεπτότερο άκρο καταλήγει στην κορυφή.


5) Τοποθετήστε τα με ραφή προς τα κάτω στο ταψί και βουρτσίστε από πάνω με λίγο αυγό.


Ψήστε τα στους 220 βαθμούς για περίπου 10 έως 15 λεπτά ή έως ότου έχουν ένα υπέροχο χρυσό καφέ χρώμα.
(Περιστρέψτε τα ταψιά στη μέση του ψησίματος για να ψηθούν ομοιόμορφα)

Προηγούμενο άρθροΠουτίγκα με καρύδια…πάντα την αγαπάμε
Επόμενο άρθροΚρέπες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν