Κρουασανάκια Σφολιάτας

Υλικά

1 ρολό σφολιάτας
1 αυγό (ασπράδι αυγού)
αλάτι
σουσάμι, ηλιόσπορο ή παπαρουνόσπορο
καρύκευμα για γεύση

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε τρίγωνα με βάση 9 εκ. περίπου.


Κάντε μια μικρή τομή στο κέντρο της βάσης κάθε τριγώνου και μεγεθύνετε ελαφρώς.
Τοποθετούμε μέσα τη γέμιση που επιθυμούμε και την τυλίγουμε όλη στη ζύμη τυλίγοντάς την σε ρολό.
Διπλώστε τις άκρες προς το κέντρο και κλείστε την άκρη του κρουασάν.
Τοποθετούμε τα κρουασάν στο ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με ασπράδι και τα καλύπτουμε με σουσάμι, ηλιόσπορο ή παπαρουνόσπορο.


Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τα κρουασάν μπορούν να γεμιστούν με διάφορους τρόπους:
Με σαλάμι, μορταδέλα, ωμό ζαμπόν, μαγειρεμένο ζαμπόν και τυριά.
ή
Με σαλάτα, ντομάτα και τυριά, με τόνο και μαγιονέζα

Και τα λοιπά…

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο… για όλες τις ώρες!!!
Επόμενο άρθροΣούπερ αφράτο κέικ σε λίγα μόνο λεπτά…θα ενθουσιαστείτε με αυτό το κέικ