Η πιο αφράτη ζύμη για πίτσα

Απαραίτητα προϊόντα

για ζύμη:

1 αυγό
1/2 φακελ ξηρή μαγιά
200 g αλεύρι – 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
2 κουτ γλ ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
80 ml ζεστού νερού

για τη σάλτσα:
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα-100γρ
1/2 κουτ γλυκ ρίγανη
2 πρέζες σκόνης σκόρδου
μια πρέζα ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λάδι
100 g κίτρινου τυριού
100 g ζαμπόν

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το ταψί σε φούρνο προθερμασμένο στους 200C για να ζεσταθεί καλά για
περίπου 5 λεπτά
Βάζουμε μια κουταλιά αλεύρι, μαγιά και ζάχαρη σε ένα μπολ. Ρίχνουμε 2 κουταλιές της
σούπας νερό 30 βαθμούς και ανακατέψτε καλά.
Στο ιδιο μπολ σπάμε ένα αυγό και χτυπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέστε τη μαγιά,
το υπόλοιπο αλεύρι και περίπου 80 ml ζεστού νερού. Προσθέστε δύο πρέζες αλάτι,
ρίξτε λάδι και ανακατέψτε καλά.

Η ζύμη δεν πρέπει να είναι παχιά και πρέπει να ρέει αργά από το κουτάλι, βγάζοντας το μείγμα.
Η τελική ζύμη χύνεται σε ένα καλά λαδωμένο ταψι(μολις το λαδωσουμε το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτα στους 200 βαθμούς ) με μέγεθος 22-24 εκ.


Αφήνεται να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Για τη σάλτσα: Ανακατέψτε τις ντομάτες πουρε στραγγισμενες, το σκόρδο, τη ζάχαρη, ρίγανη και το λάδι

Βγάλτε το ταψί από το φουρνο απλώστε την ζύμη από πάνω απλώστε την σάλτσα


και προσθέστε ψιλοκομμένο ζαμπόν και τριμμένο κίτρινο τυρί.

Η πίτσα ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες Λαιμού με πατάτες στο Φούρνο
Επόμενο άρθροΗ πιο μελωμένη και τρυφερή Μηλόπιτα