Κρουασανακια ζύμης με μαρμελάδα κρέμα καρύδι

Υλικά

200 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ βούτυρο
2 κρόκοι
450 γρ αλεύρι
ξυσμα πορτοκαλιού
άρωμα βανίλιας

Για τη γέμιση:
250 γρ καρύδια
150 γρ μαρμελάδα βερίκοκο

Για φινίρισμα:
100 γρ βανίλια άχνη ζάχαρη

Προετοιμασία

Στο μπολ του πολυμίξερ βάζουμε το βουτυρο, την κρέμα γάλακτος, τους 2 κρόκους, μια πρέζα αλάτι και βανίλια και το ξυσμα.
Ανακατεύουμε λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Μην επιμένετε πολύ στο ζύμωμα, αρκεί τα υλικά να είναι καλά δεμένα. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.

Χρησιμοποίησα ξύσμα πορτοκαλιού και άρωμα βανίλιας, αλλά μπορείτε να αρωματίσετε τη ζύμη με όποια γεύση θέλετε η ζύμη μπορεί να ζυμωθεί στο χέρι, ακολουθώντας τα ίδια βήματα, μόνο που πρέπει να ζυμωθεί γρήγορα, για να μην λιώσει το βουτυρο
Ανάλογα με το είδος του αλευριού που χρησιμοποιείται, προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας αλεύρι αν χρειάζεται Χρησιμοποίησα κρέμα με 20% λιπαρά
Εν τω μεταξύ, τρίβουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Χρησιμοποίησα μαρμελάδα βερίκοκο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια άλλη μαρμελάδα έχετε και σας αρέσει Βάζουμε μαρμελάδα αρκεί να δέσει καλά το καρύδι, όχι μαλακή, αλλιώς θα ρέει όταν ψηθεί

Συναρμολόγηση:
Η ζύμη χωρίζεται στα 4. Κάθε κομμάτι απλώνεται σε ένα στρογγυλό και λεπτό φύλλο, πάχους περίπου 2 χιλιοστών.
Κόψτε σε τέταρτα και μετά κόψτε κάθε τέταρτο σε ακτίνες, στο επιθυμητό μέγεθος, ανάλογα με το πόσο μικρά ή μεγάλα θέλετε να φτιάξετε τα κρουασάν. Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση στη βάση και τυλίγουμε μέχρι πάνω.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, με τη μύτη από κάτω για να μην ανοιξει κατά το ψήσιμο.
Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς (ηλεκτρικός φούρνος με αερα), για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά από πάνω.

Ενώ ψήνεται ο πρώτος γύρος κρουασάν, ετοιμάζονται τα υπόλοιπα κρουασάν. Τα ζεστά κρουασάν τυλίγονται σε ζάχαρη άχνη βανίλιας.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο ψημένες σε χυμό πορτοκαλιού με μέλι…θα γλύφετε τα δάχτυλά σας
Επόμενο άρθροΑφράτο κέικ σοκολάτας…Τίποτα το ιδιαίτερο στην εμφάνιση, αλλά ένα από τα πιο νόστιμα κέικ που έχω φτιάξει ποτέ