Κυπριακές Τηγανίτες (Πισσίες)

Υλικά

Σιρόπι Κρύο

1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη (300 γρ)
1 1/2 φλυτζάνι νερό (300 ml)
2-3 γαρύφαλα
2 ξυλάκια κανέλα
1 κσ ανθόνερο
1 κσ λεμόνι
1 κσ μέλι

Ζύμη
1/2 κιλό αλεύρι χωριάτικο
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια (5 γρ)
1 μαστίχα (5 γρ)
1 κσ ξύδι ασπρο
1/2 φλυτζάνι λάδι (100μλ)
Νερό όσο παρει

Για το ανοιγμα του φύλλου
100 γρ νισεστέ
Ζάχαρη, κανελα
Φυτικό Βουτυρο για επαλειψη κάθε πιτας

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στην φωτιά ανακατευουμε για 15-20 να γίνει παχύρευστο το σιρόπι.
Προσθέτω στο τέλος το ανθονερο και το λεμόνι αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω και το μέλι (Το κάνουμε απο βραδύς και το βάζουμε στο ψυγείο)

Ζύμη

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολο ανακατευουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό ωσότου να μην μας κολάει. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Πέρνουμε την ζύμη και κόβουμε ένα κομμάτι και μετά το κόβουμε σε 3 κομμάτια και τα ανοιγουμε 3 φύλλα.
Βάζω τα κομμάτια μέσα στο νησιαστέ για να γίνει τραγανό το φύλλο και το ανοιγουμε με τον πλάστη σε πολύ λεπτό φύλλο. Παίρνω το κάθε φύλλο αλείφω με λιωμένο βούτυρο μετα ρίχνω ζάχαρη και κανέλα . Βάζω το δευτερο φύλλο πανω στο πρώτο αλειφω με βούτυρο, ζαχαρη , κανέλα και μετα βάζω απο πάνω και το τριτο φύλλο και πάλι βάζω τα ίδια. Τυλίγω τα 3 φύλλα σε ρολό και τα κόβω σε κομμάτια.
Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι.
Τις βάζω σ ένα πιατο και με ενα κουτάλι βάζω σιρόπι στην κάθε μία και πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψυχα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΝτονατς Γεμιστά με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΣπιτικό κοτόπουλο με λαχανικά!