Κουνουπίδι Φούρνου με σάλτσα μπεσαμέλ

Το Κουνουπίδι Φούρνου με σάλτσα μπεσαμέλ είναι ένας νόστιμος συνδυασμός! Το κουνουπίδι ψήνεται στο φούρνο μέχρι να γίνει χρυσό και τραγανό, ενώ η σάλτσα μπεσαμέλ προσθέτει μια κρεμώδη και γεμάτη γεύση. Αυτό το πιάτο μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι, πατάτες ή ακόμη και με μια φρέσκια σαλάτα. Είναι ιδανικό για μια γευστικό και θρεπτικό γεύμα.

Υλικα:

Κουνουπίδι 500-600γρ
τυρί 100-150 γρ
για τη σάλτσα μπεσαμέλ:
λάδι 50 γρ
αλεύρι 1/2 κουπα
φρέσκο γάλα 2 κουπες
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκίτσες.
Βάλτε το κουνουπίδι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και βράστε το για 4-5 λεπτά, προσέχοντας να μην πολτοποιηθεί, αλλά να γίνει ελαφρώς τραγανό.
Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Το ταψί στο οποίο θα ψηθεί το κουνουπίδι το αλείφουμε με λάδι.
Μεταφέρουμε μέσα το κουνουπίδι και πασπαλίζουμε με αλάτι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το αλεύρι.
Τηγανίζεται για λίγο και προστίθεται κρύο φρέσκο γάλα.
Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Περιχύνουμε με αυτή τη σάλτσα το κουνουπίδι, τρίβουμε από πάνω το τυρί και προσθέτουμε μερικά κομμάτια βούτυρο.
Το πιάτο ψήνεται για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Η Συνταγή είναι από το mytasted.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικα Τηγανητά γλυκά νιόκι πνιγμένα σε μέλι και πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΠιπεριές για “Γιορτινό” τραπέζι με αυγά και τυριά